Hur skiljer sig en kontinentalsäng från andra sängar?

En god natts sömn är ingen lyx utan snarare en nödvändighet för att bibehålla god hälsa och allmänt välbefinnande. Det är därför av yttersta vikt att du väljer en säng som låter dig sova gott om natten. Här i Skandinavien finns det en typ av säng som sticker ut när det kommer till komfort och kvalitet – en kontinentalsäng. I denna artikel fördjupar vi oss i dess anatomi och tar reda på vad som särskiljer den från andra typer av sängar.

En kontinentalsäng består av tre viktiga lager

En kontinentalsäng är en särskild typ av säng som består av tre viktiga lager. Varje lager har ett specifikt syfte och bidrar tillsammans med de övriga till att ge en oöverträffad komfort. Det är just den höga komforten som dessa sängar är kända för. Dessa är de tre lager som tillsammans utgör dessa sängar:

  • Resårbotten. En sådan här säng består först och främst av en resårbotten. Denna är vanligtvis tillverkad av massivt trä eller en träram som är fylld med bonell- eller pocketfjädrar. Den robusta basen ger inte bara ett stadigt stöd utan bidrar också avsevärt till sängens hållbarhet.
  • Resårmadrass. Ovanpå resårbotten vilar en resårmadrass, och denna är en viktig del av en kontinentalsäng och dess konstruktion. Denna madrass innehåller vanligtvis pocket- eller bonellfjädrar. Dessa fjädrar är kända för sin förmåga att ge ett utmärkt stöd åt kroppen och lindra tryckpunkter. Resårmadrassen är ofta klädd i ett slitstarkt material för att skydda fjädrarna och öka sängens livslängd.
  • Bäddmadrass. Det sista lagret i konstruktionen med tre skikt kallas ofta för en bäddmadrass. Detta lager är det som kommer i direkt kontakt med dig när du sover. Därmed är det också helt avgörande för sängens komfort. Denna madrass kan vara tillverkad i olika material, däribland skum, latex, minnesskum eller tagel. Alla dessa material har sina unika egenskaper, såsom minnesskummets formbarhet, latexens andningsförmåga samt taglets lyxiga känsla.

Utöver sina funktionella egenskaper utmärker sig dessa sängar även genom sin estetik. De har ofta en ren och minimalistisk design som återspeglar den skandinaviska förkärleken för enkelhet och funktionalitet. Dessutom finns de tillgängliga i flera olika färger och tyger, så du kan lätt hitta en som passar ditt sovrum.