De låter besökarna betygsätta snygga matgrupper

Att låta besökarna på en E-butik lämna omdömen eller ”likes” på produkter är vanligt. Webbsidan vackrast.nu har tagit det ett steg till och byggt ett Tinder-liknande system där besökarna kan rösat på allt från snygga matgrupper till coola tröjor.

Så fungerar vackrast

På Vackrast.nu presenteras mode och inredning på ett unikt sätt. Istället för att en E-butik ska välja ut ”populära produkter” så skapas automatiskt topplistor över de produkter som besökarna röstat upp. Det går exempelvis att hitta topplistor på:

  • Badkläder
  • Bh
  • Jackor
  • Klockor
  • Köksprodukter
  • Shorts

De produkter som röstas upp är därmed de som kommer högt på topplistan och visas för övriga besökare. Det ska här tilläggas att röstningen primärt sker utifrån visuell upplevelse. De som röstar ser produkten och röstar utifrån detta – de har sällan testat produkten.

Exempel – Rösta på snygga matgrupper

Så här går det till att rösta och vara med att påverka sidans leaderboard. I detta exempel går en person in på sidan för att rösta på snygga matgrupper men samma procedur sker oavsett vilka produkter som ska röstas upp.

Se överblick
På sidan där snygga matgrupper presenteras ges först en överblick över utbudet – utifrån tidigare röster. De med bäst genomsnittliga betyg kommer alltså att presenteras först. Detta med betyg samt totalt antal röster.

Överblicken gör det enkelt att få inspiration och idéer vid egna kommande inköp – samt vilka modeller som mer fakta önskas kring.

Läs mer och rösta
Andra steget är att klicka in sig på den matgrupp som är intressant, extra snygg eller på annat sätt lockar till vidare läsning. Under bilden finns nu tre val.

  • Rösta ner
  • Hoppa över
  • Rösta upp

Besöks sidan via mobilen kan Swipe-funktionen användas för att gå mellan de olika alternativen. Genom att ge betyg till de olika modellerna kommer dessa att komma högre upp på leaderboarden.

Läs mer om matgruppen
Vid varje matgrupp finns en kortare beskrivning samt en länk till den E-butik som säljer produkten. Genom att gå till E-butiken går det därmed att få information om mått, material osv. På Vackrast.nu finns däremot en kortfattad sammanfattning där exempelvis artikelnummer och pris nämns.

Kan Swipe och röstning vara framtidens sätt för E-butiker att hjälpa besökarna att hitta de mest trendiga alternativen? Detta oavsett om det gäller snygga matgrupper eller coola väskor. Det återstår att se.