Ullplädar – perfekta presenter för både stora och små

Ull är ett material med många bra egenskaper och används till många olika produkter. Ullplädar är ett exempel och just det är en användbar och fin present att ge bort – både till stora och små. En ullpläd är till exempel en perfekt gåva på ett dop men kan lika väl ges bort i present till någon som fyller 40, 50 eller 60.

Ullplädar som presenter

Presenter kan vara svårt och i många fall vill man gärna ge bort något som verkligen kan komma till användning, i stället för något som bara läggs undan och glöms bort. Det kan vara svårt att hitta användbara saker till både vuxna och barn men ullplädar är ett bra förslag på presenter för båda dessa grupper.

Ullplädar för barn finns att hitta i mindre storlekar och har ofta fina och lekfulla motiv. Dessa passar perfekt i barnvagnen under höst, vår och vinter men kan såklart användas även inomhus. Den varma och mjuka ullen är skön även för små bebisar att ligga på!

Dessa plädar är som sagt en bra present även för vuxna och passar den som har det mesta. Plädar och mjuka filtar kan man inte ha för mycket av och en i ull känns dessutom lite mer exklusiv och är därför en riktigt fin present.

Även dessa, i större storlekar, finns att hitta i olika färger och med olika motiv. Välj något som passar personens inredning när det kommer till färg och stil – eller varför inte en som kommer sticka ut lite.

Mer om materialet ull

Ull är ett naturligt material som kommer består av päls från olika djur – främst får men kan även komma från:

  • Getter
  • Lamor
  • Alpackor

Materialet har många bra egenskaper och används till mer än bara ullplädar – det är bland annat vanligt i kläder, så som tröjor, strumpor och underställ.

Till ullens egenskaper hör dess mycket värmande effekt. Den har också en förmåga att inte ta åt sig av smuts och lukter och behöver därmed sällan tvättas. Produkter tillverkade av ull kan däremot må bra av att vädras då och då – och skulle en tvätt behövas måste man vara noggrann med att följa tvättråden eftersom materialet lätt skadas, framför allt krymper, om det tvättas på fel sätt.