Skapa unika epoxy bord

Epoxiharts är ett material som likt baltisk bärnsten kan bevara sådant som vi älskar i många år framöver. Faktum är att materialet har en så pass bevarande effekt att det kan ge en hållbarhet som varar i flera generationer. Till exempel är det möjligt att bevara en blomma från första dejten och andra föremål utan att behöva pressa dem. Därför använder sig tillverkare av epoxy bord av detta material.

Men det är heller inte bara bord som kan tillverkas med hjälp av det fiffiga materialet. Idag finns det möbeltillverkare som använder det för att ta fram allt från bord till stolar, väggklockor och andra unika föremål. Allesammans har dock två saker gemensamt: de är tillverkade av trä och tillverkaren har använt sig av epoxiharts för att göra föremålet verkligt unikt.

Epoxy bord en av flera möbler som kan tillverkas på detta vis

Vissa av de personer som ägnar sig åt att skapa fantastiska epoxy bord har gjort så under flera års tid. Många gör detta som en slags hobbyverksamhet medan andra har valt att förvandla sin hobby till en mer renodlad affärsverksamhet. Ibland kan det ta flera månader av experimenterande innan man verkligen får grepp om tekniken. Men så fort poletten trillar ner är det möjligt att göra helt fantastiska och unika saker med epoxiharts. Vi syftar då främst på de coola möbler där det stelnade materialet flyter fram likt en flod mellan två bäddar av träskivor.

Så kan du hitta inspiration till nya skapelser

Vill du få inspiration som kan hjälpa dig att skapa än mer häftiga epoxy bord och andra typer av möbler? I sådana fall kan du söka efter denna på följande sätt:

  • Hemsidor. Idag finns det många webbplatser som är tillägnade fenomenet och hobbyverksamheten att skapa möbler och andra föremål med epoxiharts.
  • Instagram. Även i sociala medier finns det mycket information och inspiration att finna för den som söker.
  • YouTube. Om du hellre konsumerar media i rörlig form rekommenderar vi att du gör en sökning på YouTube för att finna inspiration.

När du har låtit dig inspireras är det bara att sätta igång och skapa!