Är det värt priset att köpa en platsbyggd garderob?

Ett överflöd av forskning har visat att en noga utvald garderob kan hjälpa till med saker som självförtroende, självständighet och prestationer. Det kan också hjälpa dig att hålla dig organiserad och känna dig mindre stressad när det gäller kläder. Men vad händer när du behöver bättre utrymme för dina persedlar? Det är där en platsbyggd garderob kommer väl till pass.

Vad är en platsbyggd garderob?

En platsbyggd garderob är en förvaringslösning som byggs helt utifrån rummets förutsättningar. Visst finns det en uppsjö snygga och väl fungerande garderobssystem att köpa direkt i butik, men de är sällan optimalt utformade för varje rum och behov. En platsbyggd garderob konstrueras från grunden. Detta innebär att såväl underliga vrår, vinklar och takhöjder kommer till sin rätt.

Att beställa en platsbyggd garderob kan också i mångt och mycket bidra till en snyggare inredning generellt. Såväl val av material som beslag är en del i beställningen. Mått tas på plats för att kunna rita upp garderoben exakt innan man går vidare till produktion.

Vad behöver du i garderobsutrymmet?

De som har ett stort intresse för kläder och assessorer, kan också många gånger ha en rad tankar om hur deras garderob skall se ut. Kanske behöver man i första han extra lådor, eller mer fokus på galgar till klänningar och skjortor?

Oavsett vad för preferenser man kan tänkas ha, är en platsbyggd garderob någonting som kan navigera förbi de flesta hinder. Ett rum med vinklar och intressanta höjdskillnader, kan innebära stora problem när man köper färdiga möbellösningar från de större butikerna. Här kan en platsbyggd möbel vara det som krävs för att man skall kunna nå önskad funktion.

För att beställa en platsbyggd garderob krävs först och främst kontakt med en utförare som har den erfarenhet som krävs. Vissa har sin produktion i anslutning till verksamheten, medan andra samarbetar med tillverkare internationellt. Oavsett vilket av dessa, kan man som kund räkna med att man får sin garderob levererad och monterad helt utifrån det avtal man utformat. Skulle någonting inte vara som avtalat, kan man alltid höra av sig till den som är ansvarig för uppdraget. Denna trygghet kan för många vara avgörande när man skall beställa möbler som platsbyggs.