Öka trivseln med nyslipade golv i Malmö

Få saker är så tråkiga som när parkettgolvet får sig några rejäla repor av en möbel som släpas, eller av en hund som bekymmerslöst galopperar fram genom vardagsrummet. Men trä är ett fantastiskt och levande material, och de flesta trägolv tål att slipas om flera gånger. Genom att sköta om golvet med olja eller vax i samband med slipningen så bevaras ytan bättre. Då dröjer det längre till nästa slipning, och samtidigt minskar risken för att djupa repor bildas.

Ändra på rummets utseende genom att behandla golvet

Varför inte skapa en rustik känsla genom att olja eller betsa golvet? Eller testa att öka rummets ljusa känsla genom att behandla träet med lut eller vit lasyr? Denna snabba förändring kan få rummet att nå sin fulla potential på nolltid. Om golvet dessutom behöver slipas så passar det optimalt att göra denna behandling samtidigt, för att få så bra yta som möjligt. Även om man inte har behovet av att göra en grundlig golvslipning i Malmö för att få bort repor och dylikt så ökar livslängden på färg och olja väsentligt om det appliceras på en jämn och ren golvyta.

Tre tips för att sköta om ett trägolv i vardagen

  • Dammsug golvet ofta, gärna minst en gång i veckan. Många tråkiga repor uppstår tyvärr när hårda föremål (grus, ris etc) blir liggande och sedan trampas på. Genom att hålla rent och undvika att gå in med skor skapas goda förutsättningar för golvet att hålla sig fint länge.
  • I rum där man ändå går med skor är ett tips att använda vackra mattor på golvet för att minska och variera slitaget, och sätt alltid möbeltassar av god kvalitet under möbler, särskilt om de är tyngre. Annars är det nästan omöjligt att inte få märken efter t.ex. soffa, fåtöljer, bokhyllor och andra större möbler.
  • Våttorka golvet då och då med en rejält urvriden mopp för att inte blöta ner i onödan. Det blir inte renare med mer vatten, det ökar bara risken för fula fuktfläckar i träet och i värsta fall kan fukten gå ner i bjälklaget vilket kan leda till mögel. Lite såpa i vattnet räcker gott för att rengöra och ge en frisk doft.